Mój temat jest kontynuacją czujnika ciśnienia oleju, którego kontrolka się zapala na czerwono po zapaleniu silnika jak jest zimny . Kolega- endryu przysłał mi zdjęcie z lokalizacią tego czujnika, koło filtra oleju. Wymieniłem ten czujnik. lecz to nic nie dało. Zadzwoniłem do serwisu Skody i okazało sie ,że jest jeszcze jeden. Przez telefon nic wiecej nie chcieli powiedzić ( ZŁODZIEJE ). Kazali przyjechać. Szkoda kasy. Nie wchodzi w gre ten czujnik w misce olejowej!!!!.
Co ciekawe to ta kontrolka zapala sie nie uruchamiając silnika zimnego tylko po przekręceniu kluczyka w stacyjce . Najpierw gaśnie a po chwili się zapala.
POMOCY!!! KOLEDZY!!! :lol:
W misce olejowej nie ma, bo wchodzilem pod Skode i nic. Kolega mechanik przez telefon mówił, że gdzieś w bloku po prawej stronie i różnią sie tylko kolorami te czujniki. Nie miał czasu przed nowym rokiem popatrzeć. Więc myślałem, że ktoś z Was coś wie i miał już doczynienia z takim problemem. Po nowym roku będe zmuszony chyba jechać na komputer, bo obawiam się, żę sam sobie nie poradze.
Pozdrawiam. :lol:
Na drugim rysunku wystawionym przez kolegę figurel (pokazującym usytuowanie czujnika ciśnienia oleju przy filtrze) pozycja o nr. 30 pokazuje umieszczenie czujnika ciśnienia oleju dla pojazdów ze wspomaganiem kierownicy
Komentarz